Home / Over

Over.

The Works! is een klein team gedreven trainers en coaches die wetenschappelijke deugdelijkheid en grote praktische bruikbaarheid hoog in het vaandel voeren. We steunen op jarenlange ervaring op het terrein en de nieuwste wetenschappelijke inzichten om samen met onze klanten op zoek te gaan naar wat voor hén het verschil maakt.

Onze klanten zijn actief in de meest uiteenlopende sectoren. De voorbije jaren werkten we voor Antwerp Management School, AXA, Belfius, BMW Belgium, Delaware, Delhaize, DEME, Engie / Tractebel, IKEA, Imec Leuven, KBC, NCOI, KPMG, Proximus, Testaankoop, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, Universiteit Hasselt, Vlaio, Vrije Universiteit Brussel, Whyte Corporate Affairs en vele anderen.

Team.

Wim Coessens

Presentatiecoach & mediatrainer


The Works! wordt geleid door presentatiecoach en mediatrainer Wim Coessens. Wim is Master in de Toegepaste Taalkunde (Tolk Engels-Spaans- Nederlands) en volgde management- en communicatie-opleidingen aan Vlerick Business School en Antwerp Management School.Wim heeft een ruime ervaring als trainer en coach en vervulde jarenlang managementfuncties in de media en de culturele sector. Hij was Algemeen directeur van de krant De Morgen en nadien Nethoofd van Radio 1, Manager Digitale Media bij de VRT en directeur van het Internationaal Filmfestival Vlaanderen-Gent. Sinds 2009 werkt hij voltijds als presentatiecoach, mediatrainer, schrijftrainer en coach in leiderschap, communicatie en onderhandelen. Hij heeft een sterke passie voor taal, media, corporate storytelling en mensen, en meer dan een passie voor public speaking… Zijn workshopaanpak is zeer interactief, evidence-based en praktijkgericht. Hij is sinds 2011 docent Public Speaking aan Antwerp Management School.


T +32 479 98 02 42 wim.coessens@theworks.eu

Lucas Tavernier

Coach & communicatietrainer


Lucas Tavernier heeft een ruime ervaring als communicatietrainer, presentator, acteur, schrijver van op maat gemaakt bedrijfstheater en (co)producer en regisseur van events en voorstellingen. Hij richtte in 2009 het productiehuis Quilombo op en bracht daarmee onder andere nieuwe of eerste vertalingen van repertoiretheater van belanghebbende hedendaagse auteurs uit Frankrijk en Engeland (Nathalie Sarraute, Mike Bartlett, Andrew Payne, Jean-Luc Lagarce, …) evenals eigen werk en hedendaags werk van eigen bodem. Sinds enige jaren is daar ook audiovisuele productie bijgekomen, zowel corporate video als fictie. Hij is gefascineerd door mondelinge communicatie in al haar facetten en met zijn kennis van de kunst van het performen is hij de geknipte coach om een spreker van storybuilding naar powerful delivery te begeleiden. Hij stelt al jarenlang zijn kennis en passie in meerdere talen ten dienste van het bedrijfsleven, en neemt voor The Works! steeds de Franse partituren voor zijn rekening.


lucas.tavernier@theworks.eu

Christophe Guissart

Coach & Communicatietrainer


Christophe Guissart is al meer dan 20 jaar trainer in communicatie en people management en een “manusje van alles” in opleiding. Opgeleid aan de Universiteit van Luik in conflictbeheersing en groepsdynamiek, verdiepte hij zijn kennis door in verschillende sectoren te werken: onderwijs, beroepsopleiding, particuliere veiligheid, enz.
Hij combineert zijn expertise in communicatie met zijn passie voor theater en in het bijzonder theatrale improvisatie. In 2022 richtte hij zijn gezelschap CAPTATIO op waarmee hij trainingen, bedrijfstheaters en evenementen aanbiedt.
De trainingen zijn dynamisch en worden toegepast op de realiteit van de deelnemers op het terrein. Voor hem zijn het de interactie tussen de deelnemers, de kennis van de trainer en de praktijksituaties die ten grondslag liggen aan het succes van een training.


Evelyn Elaut

Administratieve duizendpoot


Administratieve duizendpoot met handson mentaliteit en een gezonde dosis ondernemingsgerichte creativiteit. Als ze niet zomaar klaarliggen, gaat ze met u mee op zoek naar de antwoorden op al uw vragen. Aarzel dus niet om even contact te nemen bij opmerkingen, twijfels of complimenten. Tot uw dienst.


T +32 473 39 23 85 evelyn.elaut@theworks.eu

"Fascinating and engaging. Absolutely a valuable and compelling session. "

DEME

Leave this empty: